Skip to content

 

Klub nordijskog hodanja Varaždin

Nordijsko hodanje: je uživanje u novom osjećaju životne snage i energije ! Nordijsko hodanje: je osjetiti svjesno svoje tijelo i voljeti ga ! Nordijsko hodanje: je jedinstvena prilika za smanjenje suvišnih kilograma ! Nordijsko hodanje: je cjelogodišnji fitnes, sport, rekreacija i zdravlje u jednom !

“S NORDIJSKIM HODANJEM MOŽETE POČETI U SVAKOJ STAROSNOJ DOBI”

Razlika Nordijskog Hodanja i mnogih drugih sportova je kompleksnost sinkroniziranih pokreta koje moramo prvo usvojiti i naučiti korak po korak. Samo kod točno izvedene tehnike pokreta dolazi do punog izražaja učinkovitosti u segmentu zdravlja i vitalnosti za čovjekov organizam.

Zašto bi trebalo učiti Nordijsko hodanje? Za razliku od mnogih drugih sportova, tehnika hodanja i pokreta je kompleksna i zbog toga je moramo naučiti ”korak po korak“. Cilj je hodati opušteno, a u isto vrijeme sinkronizirati pokrete ruku i nogu, te rukama određivati tempo hodanja.

Rad sa štapovima djeluje na 90% mišića našeg tijela, a povišenje pulsa potencira metabolizam te povećava potrošnju energije. Srce pumpa više kisika kroz tijelo, krvne žile su zaštićene od ovapnjenja, ostaju puno elastičnije, rad mišića je pojačani, a imunitet je puno rezistentniji !!!!

U Varaždinu djeluje Klub nordijskog hodanja Varaždin.

Članovi Udruge Futur egzaktni mogu se prijaviti na Proljetnu školu nordijskog hodanja koja će se održati od 6. do 10. svibnja 2023.