Skip to content

Drage kolegice i kolege umirovljenici!     

Naša je misija kroz Udrugu utjecati na kvalitetniji, aktivniji, potpuniji i zadovoljniji život umirovljenih Varaždinaca. Želja nam je da vas kroz naše programe potaknemo na aktivnosti kojima se niste mogli baviti u vrijeme svojega radnog vijeka. Naši najbliži  često su u zabludi misleći da mi umirovljenici imamo puuuno vremena, te da nas samo treba nečim zaposliti kako bismo ispunili svoje dane.

Tijekom radnog vijeka, davali smo sve od sebe na poslu, za svog poslodavca, izvršavali radne obveze i pri tom, uglavnom, zanemarivali vlastite želje, potrebe i interese.

Mnogi od nas, zasnovali smo u radno aktivnom razdoblju obitelj, te ondje dodatno davali sebe, ulagali svoju energiju i vrijeme u odgoj i školovanje djece, potom brinuli o roditeljima i ostalim bližnjima.

Vjerujemo da je mirovina, napokon, ono vrijeme u kojem se možete posvetiti sebi.

Nudimo da to ostvarite kroz našu Udrugu. Sam naziv Udruge Futur egzaktni označava da je pred nama budućnost koja je sasvim izvjesna, sigurna, kao i prilika da ostvarimo neke svoje neostvarene želje.

Pokušat ćemo ponuditi veći broj aktivnosti u koje se samostalno,  bez vanjskog poticaja, možda ne biste uključili. Mi smo usmjereni na budućnost.

Uvjereni smo kako ćemo kroz naše sekcije zajedno s vama razvijati  i proširivati ono što smo u startu  zamislili.  Želimo organizirati aktivnosti koje nam  do sada nisu bile dostupne na ovakav način.

Kao nositelje našeg programa uključili smo poznate Varaždince,  one koji su se kroz svoj radni i životni vijek dokazali. To su eminentni stručnjaci za pojedina područja i spremni su krenuti s vama na zajedničko putovanje.

Mnoge će aktivnosti koje Udruga organizira za vas biti besplatne.  Kod uključivanja u aktivnosti koje se dodatno plaćaju, nastojat ćemo dogovoriti povoljniji tretman za naše članove.

Ipak, želimo naglasiti, naša je misija šira od organizacije aktivnosti za slobodno vrijeme.

Mnogi naši sugrađani, umirovljenici i starije osobe, zbog svojih bolesti ili stanja nemaju prilike za kvalitetan život. Posvuda su prisutne mnoge barijere, a poglavito arhitektonske u stambenim zgradama. Svatko zna najmanje jednu osobu, koja zbog svoje invalidnosti, starosti ili bolesti nije u mogućnosti savladati prepreku koje čine stepeništa u stambenim zgradama. Čak i tamo gdje postoje liftovi, od prizemlja do ulice potrebno je prijeći poveći broj stepenica.

Naša je misija kroz Udrugu potaknuti gradske vlasti da počnu rješavati te barijere. Spremni smo na više načina prikupiti sredstva za premošćivanje takvih prepreka. Pokušat ćemo doći do sredstava putem EU projekata, a sredstva namjeravamo prikupljati i kroz organizaciju humanitarnih  akcija.

Svakako, neće izostati ni ukazivanje na potrebu poboljšanja materijalnog položaja umirovljenih Varaždinaca, građana i starijih osoba, te organiziranje međusobne pomoći.

Svjesni da nismo politička stranka, ipak, smatramo da društveni utjecaj nas umirovljenika treba i može pokrenuti promjene. To ćemo ostvarili ukoliko nas bude značajan broj.

Upravo zbog toga, BUDI član naše  Udruge jer:

“Mi smo budućnost, koja se ostvaruje!”

UDRUGA FUTUR EGZAKTNI!!!