Skip to content

 

 Voditelj sekcije: Stjepan Jagić

Sjeverozapad Hrvatske (Varaždinska i Međimurska županija) je kolijevka kuglanja još u bivšoj državi.

Sport je primjeren svima, od natjecateljskih kategorija za postizanje vrhunskih rezultata, pa do nas rekreativaca za očuvanja zdravlja i kondicije primjerene godinama.

U Varaždinu imamo 6-tero staznu kuglanu, koju možemo koristiti u dogovoru s upraviteljem kuglane tijekom prijepodnevnih sati, pošto je poslije podne rezervirana za natjecateljske klubove u svim kategorijama.

Zaineresirani članovi Udruge Futur egzaktni za kuglanje trebaju se javiti Udruzi.

Zanimljivost: od 13. Do 28 05. 2023. održava svjetsko prvenstvo u kuglanju, a domaćin je naš Varaždin.

Stjepan Jagić:

Stjepan Jagić mr.sc. elektrotehnike.

Posljednjih 25 godina radio je u Elektrostrojarskoj školi kao profesor grupe predmeta iz elektrotehnike.

Kuglanjem sa bavi više od 40 godina. Kao igrač igrao je za varaždinske klubove, a od samostalnosti Hrvatske bio je 9 puta prvak Varaždinske županije i osvojio niz turnira i prvenstava parova.

Kao najbolji varaždinski igrač angažiran je za igranje u I. ligi za Grmoščicu iz Zagreba, te nakon toga za Medveščak iz Zagreba (dva najtrofejnija kluba u Hrvatskoj).  Nakon toga još je igrao I. ligu za Bjelovar i Željezničar iz Čakovca.

Imao je čast voditi kadetsku reprezentaciju kao izbornik na svjetsko prvenstvo u Poljskoj, gdje su osvojili Zlatnu medalju – postali svjetski prvaci.

S aktivnim igranjem prestao je početkom pandemije „KORONA“, a sada povremeno igra iz zadovoljstva i poučava mlade naraštaje, a voljan je svoje znanje i iskustvo podijeliti s umirovljenicima.