Skip to content

 

Disc golf je sport tradicije duge gotovo 50 godina, a najpopularniji je u SAD-u te zemljama Sjeverne i Zapadne Europe. U navedenim zemljama svake godine otvara se velik broj novih terena na parkovnim površinama u i oko gradova, a vrlo često postavljaju se i u sklopu studentskih kampusa te tako postaju svakodnevna navika i rekreacija za sve dobne skupine i raznolike profile ljudi.

Sam sport je vrlo sličan klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači bacaju posebno dizajnirane leteće diskove koje trebaju ubaciti u disc golf koš.

Teren za disc golf  može se lako postaviti na gotovo svaku površinu jer se zbog činjenice da disk putuje zrakom može igrati na različitim vrstama terena – na otvorenom ili u šumi, po travi, kamenju, pijesku, zemlji i gotovo svakoj drugoj podlozi. Samim time ekološki je prihvatljiv, a osim povremene košnje ne zahtjeva druge značajnije troškove održavanja.

Svakom rekreativnom igraču za igru su dovoljna tek dva leteća diska koji se u Hrvatskoj mogu kupiti po cijeni od 65 do 120 kn po komadu čime je i sam sport dostupan praktički svakoj zainte­resiranoj osobi.

Disc golf klub Lagoda za članove Udruge Futur egzaktni organizirat će tečaj disc golfa.

Zainteresirani za tečaj disc golfa trebaju se javiti Udruzi Futur egzaktni.

https://www.lagodadiscgolf.com/

https://www.lagodadiscgolf.com/odiscgolfu/osnovno-teren-vodovodnavarazdin.html

Disc golf teren u Varaždinu uređen je od strane Lagoda j.d.o.o. 2021. godine nakon odobrenja za privremeno korištenje lokacije dobivenog od Grada. Teren nije stalni i postavljena oprema je montažna, ali u planu je da u narednom periodu oprema bude postavljena kao stalna.

Teren je uređen u mladoj šumi tek 1.500 metara od glavnog gradskog trga i u neposrednoj blizini gradskog groblja. Teren se sastoji od 9 staza koje se prilagođene za igru početnika.

Za lokaciju terena otvorite vezu na Google kartu.